Generacija identitete ni teroristična organizacija

,

 

Avstrijska vlada napoveduje, da bo preučila pravne možnosti za razpustitev avstrijske veje evropskega identitarnega gibanja. Povod je finančna donacija kasnejšega terorista iz Christchurcha, predstavniku avstrijskega identitarnega gibanja Martinu Sellnerju. Veselimo se končnega poročila omenjene preiskave, saj smo prepričani, da se bodo obtožbe, tako kot vselej, izkazale kot neresnične.

Razlog za obnovljeno debato o razpustitvi Generacije identitete Avstrije, je finančna donacija v višini 1.500€ še iz leta 2018. Donacija je bila nakazana s strani terorista iz Christchurcha Bretona T., ki je bil takrat še neznan.

Sellner obtožen za tisto, kar tajnim službam ni uspelo

Nobena tajna služba na svetu ne more biti seznanjena z vsemi potencialnimi terorističnimi grožnjami, očitno pa so to pričakovali od vodje avstrijskih identitarcev Martina Sellnerja. Martin je namreč v letu 2018 prejel donacijo, zaradi katere je sedaj v postopku. Kako bi lahko nekdo s prejeto donacijo predvidel teroristični napad? Drugih stikov z napadalcem Martin Sellner nikoli ni imel. Naloga tajnih in obveščevalnih služb je, da odkriva potencialni terorizem, a očitno so avstrijske tajne službe preveč obremenjene z mladimi patrioti, ki po državi lepijo nalepke in organizirajo aktivistične dogodke. Sellner je popolnoma nedolžen in ni mu mogoče ničesar očitati.

Mirno in demokratično gibanje

Obstaja več znakov, da je bila donacija del terorističnih preračunavanj. V svojem manifestu je Breton T. namreč opisal, da želi mirno in demokratično gibanje obremeniti, ter ga tako radikalizirati. »Mediji in politika postajajo njegovi pomočniki. Toda mi se bomo še naprej držali našega miroljubnega in demokratičnega protesta,« pravi Martin Sellner.

Od leta 2012 je naše gibanje zavezano k ohranjanju regionalne in evropske identitete. V sedmih letih smo vedno ostali mirni in nenasilni, ker zavračamo vse oblike ekstremizma in političnega nasilja. Zato odločno obsojamo grozljivo dejanje v Christchurchu.

Kriminalizacija patriotske civilne organizacije

Že leta 2018 je državno tožilstvo v Gradcu resno preganjalo sedemnajstih identitarnih aktivistov, na koncu pa so na sodišču vse trditve propadle kot neresnične. Januarja letos se je sojenje končalo na drugi stopnji z dokončno oprostitvijo vseh večjih obtožb.

Zdaj, ko je ta poskus kriminalizacije propadel,  je očitno potrebno poskusiti znova. Kot kaže, se celo desničarska populistična vlada pod Sebastianom Kurzom in Heinz-Christianom Stracheom ne boji ničesar drugega, kot patriotskih glasov civilne družbe, ki je ne morejo nadzorovati. Za Kurzovo vlado je to izredno sramotno vedenje.

Ni strahu pred pregledovanjem

Vsekakor se identitarci ne bojimo pregleda. Ničesar ne skrivamo in prepričani smo, da so naše aktivnosti v zakonskih okvirih svobode izražanja in zborovanja. Sodelujemo s preiskovalnimi organi, tako da se lahko obtožbe hitro razjasnijo in zavržejo. Celotna slovenska podružnica Generacija identitete pokončno in trdno stoji za avstrijskim soborcem Martinom Sellnerjem.