Neutemeljena obtožba proti francoskim aktivistom GI

,

Operacija Defend Europe v Alpah: proces proti članom francoske frakcije generacije identitete bo 11. julija v Gapu

Trije člani francoske veje generacije identitete, bodo 11. julija obravnavani zaradi protimigrantske operacije Defend Europe v departmaju Hautes-Alpe, ki se je odvila spomladi leta 2018.

Obtožnica se glasi: »Združenje (Generacija identitete) kot pravna oseba, predsednik združenja Clément Gandelin, predstavnik tega združenja Romain Espino, ter član združenja, ki je “aktivno sodeloval pri organizaciji te operacije”, si prizadevajo za “dejavnosti, ki bi zaradi njihove prisotnosti v javnosti lahko povzročile zmedo razumevanja javnih funkcij pristojnih organov, ki se ukvarjajo z migracijami”. To je smatrano kakor kaznivo dejanje, ki se kaznuje z enoletno zaporno kaznijo in denarno kaznijo v višini 15.000 evrov«.

Med aprilom in junijem leta 2018, je združenje organiziralo patrulje, ki so omejevale nezakonite prehode ilegalnih migrantov preko Alp, na francosko-italijanski meji.

Tožilec območja Gap, Raphaël Balland opozarja, da je bil namen misije v Alpah predvsem spremljanje francosko-italijanske kopenske meje, z napotitvijo stotih aktivistov v območje kraja Col de l’Échelle, dne 21. aprila 2018. Od 22. aprila naprej je bil namen aktivistov prijeti tujce, ki so nezakonito prehajali v Francijo, ter najdba dokazov vpletenosti nevladne organizacije Združenje za pomoč migrantom, pri storitvi kaznivega dejanja ogrožanja nacionalne varnosti.

Identitarci so tekom akcije uspeli prijeti štiri nezakonite migrante in jih privesti policistom. Uspešno so tudi pomagali pri aretaciji sedmih migrantov, ki so jih opazili in o njih poročali. Akcija, ki se je zaključila 29. junija 2018, se v letu 2019 ni ponovila. Verjeli so, da so njihova dejanja zaščitena s 73. členom francoskega kazenskega zakonika, ki določa da ima v primeru, »očitno storjenega kaznivega dejanja vsaka oseba pravico do prijetja storilca tega kaznivega dejanja in njegovo privedbo do najbližjega sodnega policista«.

S tem lahko le zaključimo, da vsi evropski sodni in državniški sistemi zatirajo lasten narod in delujejo v prid tujca, ki je ali še bo storil kaznivo dejanje. Posilstva na Švedskem in ostalih državah, ki so jih sprejemala odprtih rok, ostajajo nerešena, vprašanje časa pa je, kdaj se bo to začelo pri nas.

Vir: Le Point