Svoboda govora, a ne za vse

V soboto je v Londonu potekala vseevropska identitarna konferenca, katere se je udeležil tudi slovenski predstavnik. Na dogodku se je zvrstilo večje število govorcev, ki so se dotaknili najbolj perečih tematik, ki zadevajo trenutno demografsko in varnostno situacijo v Evropi.

Aktivisti z različnih predelov Evrope so predstavljali stanje znotraj svojih organizacij, opozarjali na proces velike zamenjave ter razpravljali o problematiki islamizacije in masovnih migracij. Svoj govor je imela tudi predstavnica gibanja #120db, ki se bori proti nasilju nad ženskami s strani ilegalnih migrantov.

Na žalost pa tudi tokrat ni šlo brez nasilja skrajne levice ter omejevanja svobode govora s strani britanskih državnih organov. Začelo se je s pridržanjem vodje avstrijskih identitarcev Martina Sellnerja in predstavnika madžarskih Abela Bodija. Obema je bila brez kakršnekoli razumne osnove izrečena trajna prepoved vstopa v Veliko Britanijo. Kmalu po koncu dogodka je prišlo še do napada ekstremističnega gibanja Antifa na manjšo skupino udeležencev konference. Po posredovanju aktivistov zadolženih za varnost, so se levičarski ekstremisti razbežali.

Vse skupaj je samo še en v nizu dokazov, da svoboda govora ni zagotovljena vsem, kot sicer narekuje osnovna ideja demokracije. Nad domoljubnimi gibanji se izvaja vse večja represija, pritiski pa se stopnjujejo z vseh strani. A to nikakor ne sme postati razlog za obup, identitarno gibanje namreč raste in predstavlja vse pomembnejši faktor na političnem prizorišču.

Naše ideje so nesmrtne.

SVOBODA PATRIOTOM!