Vaša okupacija – laži in manipulacija!

Ob množici odzivov, ki zadevajo članek, objavljen na spletnem portalu siol.net, je prav, da  tudi mi podamo svojo izjavo za javnost.

Generacija identitete Slovenija strogo obsoja in zavrača vse lažne navedbe Primoža Cirmana ter Vesne Vuković, piscev članka »Generacija identitete: skrajno gibanje, ki je z volitvami v Sloveniji dobilo nov zagon«.

Zavajanja politično motiviranih medijev smo sicer že dolgo vajeni, a tokrat ni govora le o neobjektivnosti, izkrivljanju dejstev in operiranju z napačnimi informacijami, ampak gre ob tem tudi za posluževanje direktnih laži glede našega gibanja.

Sam članek je bil v prvotni obliki sicer napisan tako neprofesionalno, da ga je vsak kritični bralec z veliko težavo vzel resno (iskreno, tudi »popravljena« verzija ni nič boljša). Od poplave slovničnih nesmislov, netočnih informacij glede predstavništva političnih strank, napačnega tolmačenja kratic političnih podmladkov, pa vse do popolnih izmišljotin glede aktivizma in retorike Generacije identitete. V sami osnovi tragikomično besedilo, ki širi strah pred mladimi domoljubi v »puloverjih s kapuco in čevljih znamke New Balance«. A na žalost, hkrati tudi serija neposrednih laži, manipulativnega besedičenja, neargumentiranih predpostavk in več kot očitne propagande s političnim motivom.

Naše gibanje v svojem načinu delovanja nikoli ni postopalo sovražno, nasilno ali v kakršnikoli obliki skrajno. Zagovarjamo miroljubno, nenasilno ter popolnoma legitimno obliko izražanja mnenja in aktivizma. Zavračamo vse oblike totalitarnih ideologij, zato v svojih zapisih nikoli nismo malikovali voditeljev takšnih režimov ali idolizirali oseb, ki so se v svojih izjavah ali dejanjih zatekale k nestrpnosti, nasilju, terorizmu oziroma kakršnikoli drugi obliki ekstremizma. Odločno zanikamo takšna ostudna podtikanja brez vsakršnega smisla ali argumentirane osnove. Identitarno gibanje v Sloveniji v nobenem postopku ne deluje protizakonito, posledično ni nobene smiselne osnove za prepoved takšnega gibanja. Naša stališča glede vseh omenjenih zadev so sicer jasno poudarjena na naši spletni strani, a nobenega od navedenih dejstev, prikladno, ni moč zaslediti v omenjenem članku.

Sebe vidimo kot izven-parlamentarno opozicijsko gibanje. Ukvarjamo se z javnim mnenjem v Sloveniji in Evropi ter z akcijami, kampanjami in izobraževanjem na političnem področju, naslavljamo osrednje problematike v okviru politike identitete ter priseljevanja.  Zavedanje pomena lastne identitete je za nas samoumevno temeljno prepričanje, ki ne zahteva nobenih strankarskih programov.

Generacija identitete zato v svojem delovanju vselej deluje popolnoma neodvisno od političnih strank. Bistvo našega obstoja je metapolitično delovanje, ki je, sodeč po paniki na levici, zelo uspešno. Identitarno gibanje v Sloveniji tako ni uradno, niti neuradno, povezano s katerokoli politično stranko, kar je po svoje povsem razumljivo. A smiselnega povezovanja dejstev od novinarjev, ki služijo političnim interesom, namesto predanosti osnovnemu poslanstvu svojega poklica, zares ne gre pričakovati.

Avtorja se ob tem obupano sprašujeta kdo stoji za Generacijo identitete. Odgovor pa je povsem preprost: narod. Naše mnenje, je mnenje tihe večine. Identitarizem zato postaja nova kontrakultura. Generacija identitete ni posameznik, kot se napačno in neuspešno ugotavlja v omenjenem prispevku, ampak vse večja mreža mladih domoljubov širom Slovenije. Naš edini motiv je ljubezen do domovine in s tem čut za ohranjanje lastne identitete. Naši ideali zadevajo dobrobit tako naše, kot vseh tujih skupnosti.

Članek je poln citatov sociologa Dejana Turka, ki v kolikor njegove izjave niso izvzete iz konteksta, navede vrsto laži in obtožb na račun identitarnega gibanja. Gospod Dejan Turk si lasti pravico, da naše izrazoslovje prevede v  »islamofobna, ksenofobna, in homofobna«  prepričanja. Veliko omenjanja fobij in izmišljenih izrazov, v brezupni želji po nadomestitvi drastičnega pomanjkanja argumentov.

Za našo retoriko se ne skriva nikakršno sovraštvo, kar je jasno vsem z osvojeno osnovo funkcionalne pismenosti in sposobnostjo razumevanja preprostih besedil, dostopnih na naši spletni strani. Prav to pa gospodu Turku, pri njegovem »analitičnem« prebiranju med vrsticami, na naše veliko obžalovanje, očitno predstavlja ogromne težave. Vse samooklicane poznavalce »skrajnih gibanj« zato pozivamo, da si še enkrat podrobno preberejo naša sporočila in dobro razmislijo o kakšnem tečaju razumevanja enostavnih pisnih sestavkov. Kakšnih bistvenih izboljšav sicer ne pričakujemo, govora je namreč o tako nizkem standardu novinarstva, da avtor v svojih zapisih stavbo mestne občine Velenje pomotoma zamenja za »eno od velenjskih šol«.

Brezizhodna histerija slovenske levice in njenih plačanih podanikov, je znanilo pomembnega dejstva. Zmagujemo. Naše številke rastejo, ideja se širi po celotni Sloveniji in Evropi. Do naslednjega takšnega članka na portalu brez kredibilnosti in veljave, nas bo še več. Identitarizem namreč ni klasično aktivistično gibanje, ampak ideja. Ne posameznik, ampak ljudstvo. Ne laž, ampak resnica.

Edina izjava s katero se popolnoma strinjamo, je zapisana na samem koncu članka. Zares ste daleč od tega, da bi premagali identitarno gibanje na kateremkoli nivoju.

Ideje so namreč nesmrtne.